Tips

bekijk uw gezondheidsdossier, vaccinaties, medicatieschema enz op www.mijngezondheid.belgie.be.


Klevers van de mutualiteit zijn niet meer nodig 

 

Vraag aan Uw arts om uw het globaal medisch dossier te openen. Het kost U immers niets, en het verplicht U tot niets, terwijl het remgeld toch met 30 % daalt en de bijdrage voor de avondconsultatie volledig terugbetaald wordt.  Bovendien krijgt uw arts een correcte vergoeding voor alle administratieve taken.

 

Breng bij een eerste bezoek steeds uw identiteitskaart  mee. Deze is nodig om alle gegevens correct in de computer te brengen.

 

De dokter is enkel aanwezig tijdens de consultatieuren. Het heeft dan ook geen enkele zin om de bel van de huurders boven de praktijk te gebruiken. Dit geeft onnodige storing voor hen en ze kunnen U niet verder helpen. De praktijk is beveiligd met camera's en alarm, ook voor de veiligheid van deze mensen.

 

Laattijdig aangevraagde huisbezoeken geven dikwijls een zware belasting, omdat men terug moet keren naar plaatsen waar men al dezelfde dag geweest is, soms door een drukke spits. Dringende vraag daarom om huisbezoeken zoveel mogelijk s'morgens tussen 9 en 10 uur aan te vragen.